Hallo,

Ik ben Bastiaan de Vries, 36 jaartjes oud en geboren en getogen in Emmeloord. Ik woon samen met 3 vrouwen waarvan 2 mijn dochters zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Graag wil ik u kennis laten maken met de sport: powerlifting.
Ik ben zelf fanatiek met powerlifting begonnen in 2003. Daarvoor deed ik aan fitness, maar ik wou meer en dan vooral sterker worden in de benen en de borstspieren. En daarnaast ook een doel hebben om ergens naartoe te trainen. Dus powerlifting was een goede optie.

 

Sinds 2003 heb ik een hoop ervaring opgedaan (zelf wedstrijden gedraaid en nationaal scheidsrechter geworden) Ik kreeg steeds meer plezier in deze sport en ben vervolgens ook internationaal scheidsrechter geworden.
Toen ik in 2012 de aanbieding kreeg om een powerliftingteam te coachen in Kampen, was ik snel overgehaald. Dit team draait nog steeds goed en heeft 6 mannen en 2 vrouwen, samen reizen wij Europa door om deel te nemen aan internationale wedstrijden. Met als klap op de vuurpeil, dat wij de Europese Kampioenschappen Powerlifting 2015 in Kampen mogen organiseren.

 

Tijdens de Europese Kampioenschappen van 2013 ben ik gevraagd door de president van de Wereld Powerlifting Federatie om voor deze bond de vacature in te vullen als technical officer. In deze functie ben ik op vele vlakken verantwoordelijk voor de wedstrijdlocatie. Deze functie heb ik aanvaard, waar ik ook erg veel plezier in beleef.

 

In 2014 ben ik bij Nop-Basic gym begonnen met trainen. Inderdaad, nu train ik in Kampen en in Emmeloord. Datzelfde jaar ben ik op een verjaardag van een gezamenlijke vriend in contact gekomen met Oswald en daar hebben wij leuk kunnen praten. En dan niet over onze gezamenlijke hobby (zalm roken) maar over de powerlifting sport. Nou ja, ook een klein beetje over… ja… Zalm roken 🙂

 

Uiteindelijk hebben wij (Oswald, John en ik) een avond bij elkaar gezeten en hebben wij gezamenlijk besloten om in de vernieuwde Nop-Basic Gym een powerliftingteam te starten. Omdat ik dan 2 teams begeleid, willen wij deze teams regelmatig samen laten trainen. Zo kunnen zij van elkaar leren en ontstaat er een goede teamspirit, wat deze sport ten goede komt.

 

Maar wat is powerlifting nou eigenlijk? Powerlifting bestaat uit 3 onderdelen.

  1. Squat (Kniebuigen)
  2. Benchpress (Bankdrukken)
  3. Deadlift (Stang trekken)

Powerlifting BW2

Bij wedstrijden is het de bedoeling dat je van alle 3 de onderdelen 3x een maximale beurt neerzet (het hoogst haalbare), die weer gecontroleerd wordt door een 3-tal scheidsrechters.
Heb je geen zin in wedstrijden? Ook geen probleem, want met deze 3 oefeningen als een doordeweekse training, traint u bijna elke spier in uw lichaam. Hier kan ik u nog veel meer over vertellen in de sportschool, dus kom gerust een keertje kijken.

 

Bent u na mijn verhaal enthousiast geworden over deze sport of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op!
Mijn email adres is: basenesther 47@gmail.com